Posted by & filed under Uncategorized.

Wandelen met de GPS

Gps-wandelen, op schattenjacht met je outdoor gps- of wandelroutes maken op je PC, het zijn maar enkele toepassingen die mogelijk zijn met een gps-toestel.

Maak kennis met het « moderne wandelen » , wandelen met de GPS. De tijd is duidelijk niet blijven stilstaan en gelukkig gaat de wandelsport mee op de stroom van de vooruitgang. De interesse voor GPS Wandelen is groot, daarom gaat GPS4rent.be met workshops, opleidingen ed.   van start. Dit reeds na meer dan 5 jaar de specialist  te zijn in het verhuren  van GPS toestellen voor alle outdoor activiteiten die een mens zich kan dromen.

 

Nood aan opleiding en workshops.

Te vaak hebben wandelaars de drang een Gps toestel aan te kopen of krijgen ze er eentje als geschenk omdat men actief is met wandelen, maar ermee werken lukt niet. Een basisopleiding is dan een noodzakelijk iets. Opleidingen zijn er voor beginnende gebruikers als ook voor de meer ervaren gps-gebruikers. Zekerst aan te raden voor hun ook die nog nooit een GPS hebben vast genomen. Het grote voordeel is dat er bij het geven van de opleidingen geen must is dat de deelnemers een eigen GPS heeft. Gps4rent.be voorziet in eigen toestellen , als Garmin dealer kunnen wandelaars en leden actief lid van wandelclubs aan voordeeltarieven ook GPS toestellen aankopen, dit na het eerst in de praktijk uit te proberen.

Niet alleen een theoretische  opleiding(basisvaardigheden) , maar ook in combinatie met een praktische oefening wordt het GPS-wandelen aangeleerd. De deelnemers moeten dus ook voorzien zijn van wat wandelkledij om aansluitend op het therotische deel , meteen dit in de praktijk te toetsen, onder begeleiding van de lesgever.

Voor de gevorderden worden de programma’s zoals Basecamp (bij GARMIN Gratis te downloaden software) toegelicht, en kunnen de wandelaars beginnen met het uitstippelen van hun eigen wandelroutes en deze op hun GPS toestel installeren voor gebruik.

Bestaande routs downloaden van alom aanwezige websites, deze leren aanpassen enz. Alles wordt tijdens de opleidingen getoond en voldoende in kaart gebracht.

Na de opleiding, komt de praktijk; leren wandelen op kompas. Leren volgen van een opgeslagen route, wat doen als de gps het onderweg laat afweten,geocaches zoeken,  diverse mogelijkheden komen aanbod. Tijdens de praktijksessies wordt het nog eens duidelijk dat je wandelen met een outdoor-gps gaandeweg moet leren, neem bijvoorbeeld de kompasstijl niet te letterlijk, leer de route interpreteren en kijk af en toe ook eens naar de kaartpagina, zo kan je zien of je inderdaad op de route stapt die je vooraf gepland had.

 

Waarom nog aarzelen. Gewoon DOEN.

GPS4rent.be is je partner in je eerste GPS-wandelen stappen. En dat er nog menig mogen volgen.

 Info : Email naar info@gps4rent.be

Dirk en z’n team heten u welkom

 

 

 

Posted by & filed under Uncategorized.

GPSwandelen is een feit! Op deze site ga je alle informatie kunnen vinden over wandelen met een gps. Gaande van tips & tricks, tot delen van ervaringen, nieuwigheden,..

Deze site werd mede mogelijk gemaakt door gps4rent.be